Handelspartners China

Controle op de producten

Het vinden van de juiste handelspartners in China vinden is niet eenvoudig. Het is belangrijk om onderzoek te doen, want zakendoen in China erg ingewikkeld zijn. Producten importeren uit China en deze voor hogere prijs verkopen in Nederland lijkt erg makkelijk, echter kan zakendoen in China ook problemen opleveren. Zo zijn er in China andere wettelijke eisen vastgesteld aan de producten. Handelspartners in China houden hier meestal geen rekening mee bij het verkopen van hun producten.

Dit maakt zakendoen in China soms lastig, want voordat u de producten hier in Nederland verkoopt moet ze voldoen aan de wettelijke eisen die in Nederland gelden. Sommige producten voldoen hier niet aan. Als de producten niet voldoen aan de Nederlandse wettelijke eisen mogen ze hier niet verkocht worden. Producten importeren uit China kan dus meer problemen met zich meebrengen dan u in eerste instantie zou verwachten.

Bij producten importeren uit China is het dus belangrijk dat u een goede controle uitvoert, dit komt dus omdat wij hier in Nederland andere wetten hebben. Het is ook belangrijk dat u de producten niet alleen in Nederland controleert maar ook in China zelf. U kunt ervoor kiezen om een personeelslid naar China te sturen zodat ze de fabrikant kunnen controleren op mogelijke onjuistheden tijdens het productieproces. Ook is het belangrijk dat de producten gecontroleerd worden voordat ze de fabriek verlaten.

Wanneer de producten van boord gaan kunt u ervoor kunnen kiezen om de containers nogmaals te controleren om zo mogelijke problemen te voorkomen. Wanneer u dit goed uitvoert kan dit u een hoop geld besparen met het terugsturen van de producten. Ook zorgt dit uiteindelijk voor een beter werkverband tussen klant en leverancier. Als je dit proces goed uitvoert en goed onderzoek doet naar handelspartners in China kunt zeer hoge winsten boeken en kunt u het zakendoen in China voortzetten. De mogelijkheden met Chinezen zijn vaak oneindig dit komt omdat ze in China niet snel nee zullen zeggen tegen grote bestellingen.

Veilig producten importeren uit China?

Neem contact met ons op